Inloggen op Google spreadsheets

Uitleg

Microsoft Excel is de marktleiden als het gaat om spreadsheets. Maar tegenwoordig heb je naast het oude en vertouwde Office en Excel pakket op je PC ook online varianten. Deze zijn superhandig want je bestanden staan dan meteen in de cloud. Dus heeft je apparaat een verbinding met het internet dan kun je erbij.


Importeren Google Docs

Een veel gebruikte manier om je Excel bestanden in Google spreadsheets te krijgen is de import functie. Wat je dan kunt doen is een Excel-bestand van onze website downloaden en daarna importeren als een spreadsheet bij Google. Andersom, dus van Spreadsheets naar Excel, kan ook maar hier beschrijven de importfunctie die maakt dat je bestanden meteen in Google Drive staan.

spreadsheets welcome
De welkom boodschap van Google Spreadsheets

Stappenplan

1. Log aan op je Google account (ga naar Spreadsheets)
2. Open een nieuw bestand
3. Ga naar BESTAND / IMPORTEREN

bestand importeren

4. Daarna ga je het Excel bestand UPLOADEN

bestand uploaden

5. En tot slot klik je op GEGEVENS IMPORTEREN

excel importeren


Klaar!

Eigenlijk is het dus heel makkelijk om een excel-bestand te laden in Google Docs Spreadsheet! Wij hopen dat je deze uitleg nuttig vond. Een overzicht van al onze excel-templates vind je hier.


@2016 Excelvoorbeelden.nl - Download hier excel voorbeelden en templates | Blog | Freelance Excel opdrachten | Partners | Contact | Privacy | Disclaimer - Deze website is niet verbonden met en heeft geen relatie met de firma Microsoft.